CCECRR si UNPR au semnat un acord de parteneriat

LUI TUDOR AFANASOV I SE ALĂTURĂ UNIUNEA NAȚIONALĂ A PATRONATELOR DIN ROMÂNIA

Asociația Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă și Uniunea Națională a Patronatului Român au semnat luni, 06 aprilie 2015, un acord de parteneriat care are ca principal scop elaborarea unui proiect de relansare și întărire a cooperării româno ruse în domeniile de expertiză a celor două organizații.
Asociaţia Camera de Cooperare Economică şi Culturală Romano-Rusă condusă de Domnul Tudor Afanasov în calitate de Președinte, a luat naştere din nevoia de a ajuta la stabilizarea şi dezvoltarea relaţiilor romano-ruse. Obiectivul principal al CCECRR este acela de a facilita dialogul economic şi cultural între cele două ţări. CCECRR îşi propune stabilirea şi menţinerea bunelor relaţii de cooperare cu autorităţile şi cu organismele competente din cele două ţări, în vederea susţinerii şi facilitării întâlnirilor între oamenii de afaceri şi de cultură dar şi între cetăţeni. Informarea şi susţinerea producătorilor şi a prestatorilor de servicii români pe această piaţă se numără printre principalele obiective ale CCECRR. În România nu există suficiente organisme care să ajute la promovarea relaţiilor bilaterale, la susţinerea proiectelor culturale, sociale şi economice româno-ruse. Mediul economic şi cultural român are nevoie de susţinere pe plan intern şi extern. CCECRR îşi propune sa activeze mai ales în această direcţie, pentru a promova dialogul şi comunicarea.
Uniunea Nationala a Patronatului Român (UNPR) condusă de Domnul Ioan Lucian în calitate de Președinte, este constituita ca organizatie neguvernamentala, non profit, fara caracter politic care cuprinde firme din sectorul privat cu capital integral românesc, mixt sau numai cu capital strain. A fost înfiintata în anul 1991, cu scopul de a ocroti interesele patronilor mici si mijlocii activând în domeniul serviciilor, comertului si productiei.
UNPR este o uniune de federatii patronale, cu patrimoniu propriu si personalitate juridica. În afara filialelor judetene, din UNPR mai fac parte si asociatiile profesionale din diverse domenii de activitate, reprezentând ramuri si subramuri ale economiei nationale. UNPR se pronunta pentru eliminarea politicului din economie si din structurile patronale invadate de ministri, fosti ministri, parlamentari, fosti parlamentari, în orice caz, oameni strâns legati de partea politica, de mecanismele executivului, influentând în mod negativ si preferential deciziile economice din România.
Președinții celor două organizații consideră că relația româno-rusă are nevoie de o nouă abordare mult mai pragmatică, bazată pe încredere și respect reciproc, implicând profesioniști si oameni cu experiență în dezvoltarea de parteneriate între state, oameni care cunosc foarte bine cultura și specificul celor două țări.
Obiectivele comune ale parteneriatului sunt:
Impulsionarea relațiilor de afaceri dintre mediul de afaceri din Romania și Federația Rusă;
Realizarea unor activități și evenimente comune care să apropie mediile de afaceri din cele două țări;
Realizarea unor misiuni economice în Rusia și România în urma cărora companiile private participante să poată identifica posibili parteneri de afaceri;
Informarea reciprocă cu privire la oportunități de afaceri apărute în cele două țări, de interes pentru mediile de afaceri romano – ruse;
Realizarea unui site de informare comun, româno-rus.
La această reuniune a CCECRR și UNPR din data de 06 aprilie 2015 au fost prezentați noii parteneri ai Asociației și anume: Camera de Comerț Bilaterală Româno-Macedoneană, Mentor Finance și Asito Capital, parteneri cu care CCECRR va semna în perioada imediat următoare Protocoale de Parteneriat. Printre participații la întâlnire s-au numărat și reprezentanți ai Patronatului Societăților din Construcții, ai mediul de afaceri din România și din cadrul anumitor ministere.
La această reuniune pe ordinea de zi au fost dezbătute următoarele puncte:
1. Prezentarea unor oferte transmise de parteneri din Rusia.
2. Informarea vizavi de noile acorduri de cooperare semnate de CCECRR cu entități din RUSIA.
3. Prezentarea proiectului „20 de pași pentru relansarea unui parteneriat de perspectiva”, proiect pe care CCECRR îl va pregăti împreună cu Consiliul Rus pentru Afaceri Internaționale. Acest proiect de dorește a fi un pas important în relansarea parteneriatului româno-rus.
4. Despre Forumul de Afaceri„ România, Bulgaria și Federația Rusă - perspective de colaborare economică”. Eveniment organizat de CCECRR, Forumul de Inovare din Ural și Asociația Antreprenorilor din Bulgaria în toamna acestui an. La acest proiect s-au alăturat și cei de la Camera de Comerț Bilateral România-Macedonia, UNPR și cei de la Patronatul Societăților din Construcții
5. Despre Catalogul de Afaceri al CCECRR. Catalog care dorește să prezinte oferta de afaceri a României în Federația Rusă, spațiul CSI și Europa
8. Diverse.
Cei prezenți la reuniune au stabilit ca astfel de întâlniri să fie organizate odată la trei luni. România are nevoie de un parteneriat serios cu Federația Rusă, iar o relația de apropiere nu poate decât să ne aducă o securitate sporită, o siguranță economică și un viitor mai bun și mai prosper. Deschiderea unei piețe cum este cea a Federației Ruse și crearea unui climat de încredere și siguranță pentru mediul de afaceri românesc nu vor face decât să aducă prosperitate companiilor românești și să ajute la întărirea economiei naționale. Agenții economici din România, care s-au adresat CCECRR de la înființare, ne-au întărit convingerea că dezvoltarea economiei românești nu poate fi făcută decât odată cu deschiderea pieței rusești, acolo unde profesionalismul specialiștilor români va fi apreciat la adevărata sa valoare, iar produsele românești vor fi recunoscute ca produse din clasa premium și vândute la un preț demn de calitatea acestora, fiind cunoscut faptul că Rusia a apreciat dintotdeauna calitatea produselor noastre. „Orice problemă, indiferent de natura sa, poate fi rezolvată între prieteni!” (O.S. Malginov, Pro TV 201)