TUDOR AFANASOV A PREZIDAT PRIMA ȘEDINȚĂ A As. CAMERA DE COOPERARE ECONOMICĂ ȘI CULTURALĂ ROMÂNO RUSĂ

Miercuri 9 aprilie 2014, la sediul firmei de avocaturǎ “Leaua & Asociații” din București, Parteneri CCECRR, a avut loc Prima Ședința de Lucru a Camerei pentru Cooperare Economicǎ și Culturalǎ Romano-Rusǎ (CCECRR)
Cu acest prilej au fost invitați partenerii CCECRR și reprezentanți ai mediul de afaceri.
Gazdele, reprezentantele firmei de avocaturǎ “Leaua & Asociații” – doamnele Crenguța Leaua, - Managing Partner și Aurora Damcali, - Managing partner – au asigurat pentru invitații la ședințǎ o atmosferǎ plǎcutǎ și primitoare, care a contribuit la succesul discuțiilor dintre parteneri.
Cuvȋntul de salut cǎtre invitați a fost rostit de cǎtre Președintele CCECRR, d-l Tudor Afanasov; totodatǎ au fost precizate și obiectivele ședinței, apoi s-a dat cuvȋnt invitaților.
D-l Aleksandr Vinnik, - Secretar 1 al Ambasadei Federației Ruse în România și reprezentantul Agenției Guvernamentale a Federației Ruse “Rossotrudnichestvo” - , a ȋnceput prin a transmite un mesaj de salut din partea Ambasadei Federației Ruse, adresȋnd mulțumiri gazdelor pentru ambianța deosebitǎ, și exprimȋndu-și totodatǎ satisfacția de a participa ȋn calitate de invitat la lucrǎrile ședinței.
D-na Dr. Crenguța Leaua a prezentat pe scurt domeniile de activitate ale firmei de avocaturǎ “Leaua & Asociații”, subliniind cele patru domenii principale de expertizǎ: contracte și tranzacții; arbitraj și litigii interne și internaționale; fiscalitate, taxe și impozite; drept public. In continuare, d-na dr. Crenguța Leaua a precizat parteneriatele și reprezentarea firmei ȋn plan teritorial - ȋn marile centre urbane, cum ar fi: Cluj, Timișoara, Brașov, Craiova, Constanța, Iași - , precum și asocierile firmei la rețele internaționale de avocaturǎ specializate care produc servicii de specialitate ȋn peste 140 de state de pe glob.
D-nul Liviu Simion, - vicepreședinte al Uniunii Generale a Industriașilor din Romania (UGIR) și președinte al UGIR-București, Primvicepreședinte al Patronatului Societǎților de Construcții din Romania (PSC) - , a facut o prezentare succintǎ a UGIR și PSC, subliniind relațiile cu alte organizații la nivel internațional cum ar fi “Business Europe” și Uniunea Industriașilor și Intreprinzǎtorilor din Federația Rusǎ (Российский союз промышленников и предпринимателей - РСПП). D-nul Liviu Simion a precizat cǎ federațiile patronale de specialitate sȋnt componente ale UGIR, care – alǎturi de PSC – au reprezentare al nivel teritorial: local, județean și regional.
D-nul Eduard Simionescu, - General Manager la GrECo JLT Romania GmbH Viena - , a prezentat activitatea grupului de firme GrECo JLT, subliniind specializarea ȋn domeniul brokerajului internațional. Domnia sa a precizat extinderea relațiilor internaționale ale firmei pe care o reprezintǎ, care deține birouri ȋn numeroase țǎri, inclusiv ȋn Rusia, la Moscova. In expunerea sa, d-nul Eduard Simionescu a menționat activitǎțile de corporate brokerage, managementul riscurilor ȋn domenii cum ar fi: petrol și gaze, imobiliar, energie și a oferit invitaților informații despre prezența teritorialǎ a firmei, ȋn orașele București, Cluj și Timișoara.
D-nul Ramil Gubaidulin, - reprezentantul Gazprom-Export ȋn Romania - , a ȋncurajat inițiativele CCECRR și a urat mult succes ȋn desfǎsurarea inițiativelor Camerei, exprimȋndu-și totodatǎ convingerea cǎ organizarea și activitatea CCECRR rǎspunde unei nevoi reale a colaborǎrii pe plan economic și cultural. Domnia sa și-a manifestat de asemenea interesul și și-a exprimat sprijinul pentru activitǎțile Camerei.
D-nul Radu Breuer, - Director General al firmei “BRACO Engineering” a prezentat pe larg domeniile de activitate ale firmei pe care o reprezintǎ, precizȋnd specializarea ȋn domenii cum ar fi petrochimia (depozitare produse petroliere) și hidrotehnica (baraje, canalizare și ecologizare), menționȋnd cǎ este reprezentantul unui grup de firme constituite ȋn anul 2007, cu capital privat.
D-nul Vitali Ivanov, - General manager la firma “italPLAST” - , a menționat specificul firmei care activeazǎ ȋn domeniul reciclǎrii maselor plastice – polietilenǎ și polipropilenǎ: granule, folii – oferind informații și sugestii de colaborare pentru participanții la ședințǎ.
D-nul Gheorghe Rizea, - General manager al firmei “V” - , a oferit informații despre firma pe care o reprezintǎ și care are ca domeniu de activitate consultanțǎ și servicii de securitate și pazǎ, privatǎ și guvernamentalǎ, oferind de asemenea și servicii de pregǎtire training pentru personalul de pazǎ.
In continuarea ședinței discuțiile libere dintre invitați și membri s-au concretizat ȋn definirea cȋtorva direcții de activitate ale CCECRR, pentru facilitarea ȋntȋlnirilor de afaceri ȋntre firme și oameni de afaceri din Romania și Rusia, precum și pentru sprijinirea de activitǎți cu caracter cultural-educativ. In context, a fost exprimat sprijinul oferit de cǎtre participanții la ședintǎ pentru astfel de activitǎți ale CCECRR, unii dintre participanți sugerȋnd modalitǎți de desfǎșurare și posibilitǎți de finanțare a lor.
La această ședință, CCECRR, reprezentată de Tudor Afanasov în calitate de Președinte și UGIR-București, reprezentată de Dl. Liviu Simion Președinte a fost semnat un Protocol de Colaborare care are ca obiectiv susținerea și promovarea reciprocă atât pe plan local, cât și internațional.
Sedința s-a ȋncheiat ȋn consensul general cǎ ȋntȋlnirile directe dintre oamenii de afaceri și firmele interesate dintre cele douǎ țǎri sȋnt ȋn mǎsurǎ sǎ ȋntǎreascǎ colaborarea economicǎ dintre cele douǎ țǎri și pot sprijini financiar activitǎțile cu caracter cultural propuse. In ȋncheiere, participanții au adresat mulțumiri gazdelor și au convenit stabilirea unei ȋntȋlniri la o datǎ care va fi comunicatǎ ȋn cel mai scurt timp.