ORGANIZAȚIA CONDUSĂ DE TUDOR AFANASOV A SEMNAT UN ACORD DE PARTENERIAT CU CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE PRAHOVA

In data de 8 decembrie 2015, Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat la sediul sau Seminarul “PERSPECTIVE DE COOPERARE CU FEDERATIA RUSA”, eveniment desfasurat in colaborare cu Camera de Cooperare Economica si Culturala Romania – Rusia (CCECRR).

La eveniment au participat Dna. Rodica PARASCHIV – Prefect al Judetului Prahova, Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti, prin reprezentantii sai, Dl. Igor SIDOROV, Consilier Economic si Dl. Alexander LUKIN, Prim-Secretar, Dl. Tudor AFANASOV, Presedintele CCECRR, Dl. Lohin Achilov, Prim-vicepresedinte CCECRR, Dl. Paul Filip, Coordonator Departament Investitii CCECRR și Director GEneral al Euroinvest, Dl. MArian Grajdan, Director vanzari Asito Kapital, precum si reprezentantii a 19 companii din judetele Prahova, Arges, Valcea, Buzau si Bucuresti, interesate de stabilirea de parteneriate sau de schimburi comerciale pe piata rusa.

In cadrul evenimentului au fost facute mai multe prezentari privind oportunitatile de afaceri din Federatia Rusa, cu accent pe doua regiuni care ofera excelente conditii de business si investitii – Regiunea Vladimir si Republica Tatarstan, oportunitati de finantare a afacerilor si proiectelor de afaceri si solutii de asigurare in afaceri si scrisori de garantie.

La sfarsitul evenimentului a fost semnat un Acord de Parteneriat intre CCECRR si CCIPH care are ca principal scop dezvoltarea si promovarea relației economice cu Federația Rusa, iar Domnul Aurelian GOGULESCU, Președintele CCIPH i-a oferit lui Tudor Afanasov, Președintele CCECRR, Medalia Jubiliară cu ocazia a 150 de ani de la infiintarea CCIPH și 25 de ani de activitate modernă.

Tudor Afanasov multumeste pe aceasta cale Domnului Aurelian Gogulescu si echipei CCIPH pentru primirea calda si excelenta organizare a evenimentului. De asemenea se aduc multumiri Ambasadei Federatiei Ruse pentru sustinerea acordata si prezenta la eveniment, partenerilor prezenti si companiilor participante.

In concluzie, mediul de afaceri din Romania a fost, este si ramane extrem de interesat de piata ruseasca, iar demersurile CCECRR par a nu fi in zadar. As. Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa va continua sa sustina, sa promoveze, sa dezvolte relatia romano-rusa si va incerca sa creeze un mediu oportun pentru dezvoltarea mediului de afaceri romano-rus.

Demn de mentionat este faptul ca , pe langa firmele prahovene , la acest eveniment au participat mai multe companii din judetele vecine. Datorita excelentului parteneriat dintre CCI Prahova si Asociatia industriasilor italieni CONFINDUSTRIA ROMANIA, Filiala Prahova, actiunile organizate de catre CCI Prahova au o valenta tripartita, o serie de companii italiene, atat din Romania cat si din Italia, fiind dornice sa interactioneze cu parteneri straini, din terte tari, in cadrul evenimentelor marca CCI PRAHOVA.