TUDOR AFANASOV ALĂTURI DE CORUL ARMATEI ROȘII

”Cand soldatii canta, copiii pot dormi linistiti!”
Soldatii rusi au cucerit Romania cu cel mai bun spectacol de muzica si dans din lume
În perioada 21-23 septembrie 2015 la Bucuresti a concertat renumitul cor al Armatei Rosii care a reusit sa strângă peste 13 000 de iubitori ai culturii ruse în cele trei trei spectacole, unul organiyat in cluj, două în Bucureşti la Sala Palatului. Corul Armatei Rosii isi are sediul in inima Moscovei, in centrul istoric, langa Piata Rosie, la cateva sute de metri de Teatrul Balsoi si de turnurile Kremlinului. Sub conducerea carismaticului dirijor Viktor Eliseev, Corul Armatei Rosii sustine peste 250 de spectacole pe an. Generalul Viktor Eliseev este dirijorul corului din 1974 si a sustinut show-uri in peste 50 de tari alaturi de Corul Armatei Rosii (care este marca inregistrata in 32 de tari). Red Army Choir are dimensiunea unui adevarat ansamblu cu 350 de membri, printre care se numara solisti, dansatori, muzicieni, coregrafi si dirijori. In general, pentru spectacolele de peste hotare, Corul Armatei Rosii calatoreste cu o suta de artisti.

The MVD Academic Ensemble a.k.a The Red Army Choir a luat fiinta in 1939 si a fost ridicat la rang de Academie.
Cu cel mai recent turneu din Franta, Generalul Viktor Eliseev si trupa sa au incantat peste 100.000 de spectatori, in special la Paris cu 4 concerte sold-out. Nimeni nu poate ramane insensibil la puterea show-ului oferit de Corul Armatei Rosii. Acesti artisti ating sufletul fiecarui spectator. Coregrafia baletului si interpretarea muzicala sunt garantia unui show de neuitat. Asociația Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă a fost partener al acestui eveniment unic. Prin acest parteneriat, rușii sau rușii staroveri (lipoveni) au beneficiat de o reducere de 10% din prețul biletelor puse la vânzare pentru spectacole.

Invitatii speciali la acest eveniment au fost ansamburile artistice din din Jurilovca care au incantat publicul inainte de spectacol cu cantece si dansuri populare lipovenesti. in ultima zi de spectacol Presedintele CCECRR, Dl. Tudor Afanasova oferit Corului armatei Rosii in semn de mare pretuire si prietenie o icoana ortodoxa. Asociatia CCECRR multumeste organizatorilor acestui eveniment, Asociatia Spectaculis, pentru imensa contributie la promovarea valorilor culturale rusesti in Romania si pentru exxcelenta organizare a acestor spectacole. De asemenea aducem multumiri Primariei din Jurilovca, rusilor lipoveni din Jurilovca, rusilor lipoveni prezentati la spectacol, partenerilor si membrilor CCECRR pentru contributia adusa la organizarea acestui eveniment.