ORGANIZAȚIA CONDUSĂ DE TUDOR AFANASOV A SEMNAT UN PROTOCOL DE PARTENERIAT CU ASOCIAȚIA JURIȘTILOR DIN MOSCOVA

În data de 15 mai 2015 a fost semnat un acord de cooperare între Asociația Juriștilor din Moscova (AJM) și Asociația Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă (CCECRR). Din partea AJM, acordul a fost semnat de către președintele acesteia, A.K. Golichenkov, iar din partea CCECRR acordul a fost semnat de către președintele asociației, Tudor Afanasov.

Acordul are ca scop dezvoltarea parteneriatului dintre părți, cooperarea informațională orientată în dezvoltarea relațiilor internaționale bilaterale dintre Federația Rusă și România, îmbunătățirea canalelor prin care se transmit informații legate de sistemul juridic, îmbunătățirea cunoștințelor legate de sistemul juridic din cele două țări, intensificarea cooperării dintre cercurile juridice din România și Rusia, pregătirea de cadre specializate în domeniul juridic și intensificarea schimbului experiență dintre specialiștii din acest domeniu și orice alte activități care sunt conforme cu statutul celor două organizații și au ca scop promovarea și susținerea relațiilor româno-ruse. Decizia semnării acordului a fost luată în cadrul întâlnirii dintre adjunctul președintelui filialei din Moscova a Asociației Juriștilor din Rusia, V. A. Vaipan și președintele Asociației Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă, Tudor Afanasov din data de 21 octombrie 2014 care a fost organizată la inițiativa colegilor români, cu sprijinul unui membru al filialei din Moscova a Asociației Juriștilor din Rusia, O. V. Maksimov, precum și a responsabilului cu activitățile internaționale ale filialei, M. I. Şișkov.

Asociația Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă își propune să promoveze dezvoltarea relațiilor româno-ruse și intenționează să participe la promovarea legăturilor economice, culturale și sociale. Pentru aceasta, structura CCECRR cuprinde o un departament de consultanță juridică, care lucrează în strânsă colaborare cu "Leaua & Asociații" – o firmă de avocatură care reunește avocați și consilieri. Departamentele locale ale Camerei colaborează și cu consilierii juridici ai companiei "LEX PROFESSIONAL CONSULTING". Partenerii CCECRR oferă servicii de arbitraj, consultanță în litigii și consultanță fiscală.

Cooperarea cu avocații români care au practică în domeniul arbitrajului comercial internațional, în instanțele terțe de arbitraj, precum și în diferite alte instanțe de arbitraj internaționale (Centrul Internaţional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială – ICSID,Washington; Curtea de Arbitraj Internaţional de pe lângă Camera Internațională de Comerț – ICC, Paris; Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de la Londra – LCIA, Londra și altele.) se va dovedi utilă pentru consilierii juridici și avocații ruși implicați în practica de arbitraj.