TUDOR AFANASOV A LANSAT REPREZENTANȚA REGIONALĂ IAȘI-VASLUI-NEAMȚ A CCECRR LA IAȘI

În cursul zilei de 29.05.2014 a fost lansată Reprezentanţa Regională a Camerei de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă (CCECRR). Antreprenori şi reprezentanţi ai mediului politic au fost prezenţi la evenimentul care ar trebui să marcheze o nouă linie de dezvoltare a economiei din regiunea de Nord Est. „Poziţia geografică a regiunii este un avantaj pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale. Se ştie faptul că investiţiile în zonă sunt foarte puţine, iar relaţiile româno-ruse, prin intermediul etnicilor lipoveni pot ajuta şi la creşterea relaţiilor economice”, a precizat Tudor Afanasov, preşedintele Camerei de Cooperare.
Intrarea pe piaţă a CCECRR va însemna relansarea legăturilor economice şi culturale cu Federaţia Rusă, una dintre cele mai importante pieţe de desfacere din lume. Necesităţile acesteia sunt diverse, conform reprezentanţilor Camerei de Cooperare, de la articole de îmbrăcăminte la produse agricole, pomicole, viticole, până la utilaje de foraj petrolier şi utilaje industriale. Astfel, obiectivul principal al CCECRR este acela de a facilita dialogul economic şi cultural între cele două state, de a stabili şi menţine bune relaţii de cooperare cu autorităţile şi organismele competente din cele două ţări şi informarea şi susţinerea producătorilor şi prestatorilor de servicii români pe această piaţă.
Cu ocazia acestui eveniment a fost semnat un Protocol de Parteneriat între CCECRR, reprezentată de Tudor Afanasov Președinte și CCI Iași, reprezentată de Paul Butnariu, Președinte în Exercițiu, care are ca principal scop susținerea reciprocă în activitatea celor două organizații.