TUDOR AFANASOV A LANSAT ASOCIAȚIA CAMERA DE COOPERARE ECONOMICĂ ȘI CULTURALĂ ROMÂNO RUSĂ

Miercuri, 26 februarie 2014, a avut loc lansarea oficială a Asociației Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă (CCECRR), asociație care are ca scop încurajarea și facilitarea cooperarii și dialogului între România și Rusia în plan economic, cultural și social. Evenimentul a fost organizat în sala Constantin Stere a Senatului României, intrarea A1 în Palatul Parlamentului.
La eveniment au participat, Dl. Florin Constantinescu, Vecepreședinte al Senatului României, reprezentanți ai Parlamentului României, oficiali ai Ambasadei Federației Ruse la Bucuresti, oameni de afaceri și de cultură din România, politicieni, etc.
În sensul realizării obiectivelor propuse, Asociația va promova și susține relațiile bilaterale româno-ruse în domeniile vizate, va facilita și va organiza întâlniri, conferințe și seminarii între oamenii de afaceri și între oamenii de cultura din cele două țări.
Totodată, în vederea încurajării schimburilor economice, CCECRR va informa și va susține producătorii, comercianții și prestatorii de servicii din cele două țări, va sprijini și promova turismul, inclusiv cel de nișă (ecumenic, medical, tehnic, comercial, etc).
Președintele CCECRR, Tudor Afanasov, afirmă că obiectivele Asociației sunt numeroase și în concordanță cu necesitățile reale ale mediului de afaceri, mediului cultural și social din cele două țări. Este important, în egală măsură, faptul ca Asociația își propune să promoveze și să susțină conservarea identității și tradițiilor rușilor lipoveni din România, minoritate care poate juca un rol important în dezvoltarea relațiilor româno-ruse.